Tänä aamuna liottelin hirssiä ja tattaria ja laitoin isoon uunivuokaan kaurahiutaleiden kanssa hautumaan. Osan puurosta otan erikseen ja lisään siihen vielä lohta hetkeksi kypsymään.

Eilen nappasin laiskana marketista valmiita porkkanasosekuutioita pakasteesta sekä parsakaalia ja pinaattia. Ne on nyt sulamassa ja pääsevät kypsän ja jäähtyneen puuron joukkoon, johon laitan myös valkosipulia, hieman B- ja C-vitamiiniä. Öljyt vasta valmiisiin annoksiin.
--> joku sanoo, että tämä ruokinta on hankalaa, mutta tuollahan se muhii uunissa ihan itsekseen. Annoksiin lisäksi sitten vaan lihat raakana joukkoon ennen tarjoilua.

Samalla uunin lämmityksellä valmistuu tietysti ihmisten ruuat ja kun ne on valmiit, niin laitan vielä uunin jälkilämmöille kuivumaan maksan palat, joista saakin sitten herkut ja koulutusnamit.

Tuo puuro tuoksuukin jo tosi herkulliselle, varmasti olisi ihmisellekin hyväksi...

                1513244.jpg 

Ajattelin kokeilla myös lähipäivinä sardiinia puuron joukossa. Sardiinissa olisi muuten erinomaiset ravintoarvot, myös korkea kalsiumin osuus, mutta suolaista...  Sallittua siis joskus.