Kuuma kesä, 3 nälkäistä perroa, vielä nälkäisemmät teinit kavereineen, mökki-, vene- tms. olosuhteet. Hankala yhtälö, pitäisikö tinkiä ruokintaperiaatteista?

Periaatteenani on tietysti ruokkia kantavat, pennut ja nuoriso mahdollisemman harkitusti, mutta aikuinen terve koira, ilman allergioita tai muita rajoitteita. Ottaisiko reissuun mukaan yksinkertaiset nappulat ja kylmätilat jäisivätkin ihmiskäyttöön. (varastopunkeilta ei suojaa mikään allergianappulakaan)
Tätä miettien hieman tutustumaan nappulamaailmaan ja kokeilemaan muutamaa merkkiä.

Mitä nappulaa sitten antaisi retkieväänä, mahdollisimman laadukasta ja viljatonta. Hieman myös hintavertailua, pikkupusseilla, tätähän ei toki ole tarkoitusta antaa evääksi kuin tietyissä erikoistilanteissa.

Ensin poikkesin M&M:ssä ja totesin, etten suuresti intoutunut. No täältä olisin ostanut tällaisen allergianappulan (ei ainaskaan ole viljoja ym.)
http://www.pfcfinland.com/britcare/koiranruoka-salmon.html  3kg n. 15€

Sain Natural Menun pikkupussin (koulutusnameiksi), mutta tarkemmin tuota tuotetta katsellen (oli erittäin maistuvaa ja meillähän ahmitaan nappulat niiden eksoottisen arvon vuoksi Silmänisku) huomasin sen sisältävän maissia ja näin ollen hylkäsin tämän tuotteen tästä retkiruokaprojektista.  2 x 1,5kg n. 20€

Yksi tuttu suositteli James Wellbeloved:n Lammas&kasvista, viljaton allergianappula, mutta en innostunut tähän jostain syystä, saisi tänkin ihan kotiovelle 2x1,5 kg 24€

Jo aiemmin googleteltu ORIJEN, sitäkin onneksi toimitetaan jopa kotiovelle ja luusatsin kanssa kuljetutin myös pienen 6kalan pussin (http://www.orijen.ca/orijen/products/6fishdog.aspx) ja tuoksukin oli jo kovin kalainen. Herkullista sanoivat meidän perrot tästä tuotteesta. Muusta en vielä tiedä, testataan reissussa. No eipä kai nyt aikuille terveille koirille nyt muuta tulekaan kuin korkeintaan muutoksia jätöksissä. No tähänhän olen vakuuttunut jo aiemminkin. 2,5kg 23€ eli nyt alkaa jo hinnat oleen kovempia.

(Hinnasta puheen ollen tuollaisella 2,5-3 kg pussillahan ruokkii aivan keskimäärin 1 perron 2 viikkoa. Jos taas antaisi tuon 2 viikon aikana broitsun siipiä ja valmista murren raakamixiä (ei siis mitään itsetehtyä sosetta, vaan näitä "valmisruokia"), niin keskimääräinen hinta olisi myös n. 24€ (verkkokaupasta kotiovelle ostettuna) eli samaan menee tuon Orijen nappulan kanssa.)

Käväisin sitten tänään luuostoksilla Treen Barffinetissä ja siellä törmäsin myös kuivaruokaan. Mainoksen uhrina ostin pikkupussin kokeiltavaksi, vahvasti vakuutuin tuotteesta, mutta HINTA onkin ihan omaa luokkaansa. Nämä tosin ei edes näytä nappuloilta, vaan kuivatulta lihalastulta. Saapi nähdä mitä meillä tykätään...
http://www.ziwipeak.com/fin/home.shtml  1kg/25e (5kg 77€) Eli jos nyt laskennallisesti tuon 5kg hinnan puolittaisi (38,5€) niin kyllä tämä on  hieman turhan tyyris tuote :)

En siis ole mikään kuivamuonan asiantuntija, hyvin kaukana. Olisi viisaammilta kiva kuulla kommentteja tästä nappula-asiasta! Löytyykö muista luomuruokkijoista nappulaevään testaajia vai oletteko pysyneet ruodussa :) ?