Eilen kävin kuuntelemassa mielenkiintoista Tamskin järkkäämää luentoa aiheenaan naksutin koulutus ja vetäjänä Tommy Wiren. Luennon pääpaino oli yleisesti oppimisessa ja opettamisessa, naksutin-väline jäi vähemmälle. Luento oli erittäin antoisa ja mielenkiintoinen kuunnella, Tommyn käytännön esimerkit avartavia. Yksi mielenkiintoisimmista asioista oli koirien käyttäytymisen analyysi, johon pitäisi kiinnitää nykyistä enemmän huomiota. Googlettelin aihetta lisää ja törmäsinkin Keski-Suomen vesikoirien tekemään lyhennelmään vastaavasta luennosta:
http://www.keskisuomenvesikoirat.com/vuosi2006/tommywirenluento.htm

Muuten ei aiheesta paljon suomenkielistä matskua vielä löydykään, täällä hieman, ainakin meidän pentujen suosittelen hieman lueskelemaan aiheesta:
www.suomenpoliisikoirayhdistys.fi/Lehti/PKOIRA_1_08_txt.pdf  (s. 16-23)
http://canis.fi/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=28&Itemid=85

Tuo Canis-lehti on muuten erinomainen kaikille eri lajien ja yleensä koiran opettamisesta kiinnostuneiden asialehti, jota lämpimästi suosittelen, jos yhtään kiinnostaa.

Muuten ollaan jo hieman kyllästyneitä tähän ainaiseen pimeyteen. Paitsi tänä aamuna oli ekan kerran hieman valkoista näkyvissä ja sehän meidän Almaa riemastutti: JEE, mitä tää on, säntäys, nuuh nuuh, ympyrää, kiepsahdus, nuun nuuh, vauhtia ja ympyrä, ympyrä, lisää vauhtia ja jarrutus, nuuh nuuh, kiepsahdus,kiepsahdus...

Muuten kuuluu hyvää, Alman kanssa ollaan käyty pentukurssilla ja pian on pari näyttelykoulutustakin edessä. Helmi ja Onni odottavat trimmausta edelleen, ehkä pian saataisiin takkuturkit alas.

Luca on kovin innoissaan metsäjutuista ja jäljestääkin jo hienosti. Tästä pojasta kuullaan varmasti vielä. Rico on käynyt treenailemassa tottista.
Hesan likat ovat myös käyneet pentutreeneissa, Luna myös metsäkurssilla. Ja siellä huomanneet, että kyllä ne tytötkin nenää osaavat käyttää. Siiri on ollut hoidossa emännän unelmareissun ajan ja laittanut yhden perheen elämän uusiksi :) Lola alkaa pian saavuttamaan ihanan murkkuikänsä ja toivottavasti luentoa kanssani kuunnellut Lolan emäntä sai hyviä vinkkejä kotiin vietäväksi.

Isoilta pojilta ei uusia uutisia ole kuulunut, taitavat jo viettää aikuisen tasapainoista elämää. Paitsi Mirolla on ollut jänskät ajat, kun perheeseen on tupsahtunut Pikku-Prinssi, kummalliselta tuoksuvakin.. ONNEA TUOREELLE ISKÄLLE JA ÄISKÄLLE. Yllärikin Miroa odottaa, kun perroneiti NEA saapuu pian kyläilemään  :)

Yöllä satanut lumi on kadonnut, mutta toivottavasti saadaan pian lisää tähän pimeyteen.. ja Lumikuvia odotellaan kaikilta, jotka tähän riemuun ovat jo pääseet mukaan.

2076273.jpg
Luca "metsänpoika"... hieman jo vaalea peite valoistaa metsää...